Thursday, July 20, 2017

What a difference a day makes ...

Üleeile oli selle koha peal veel paksult sammaldunud eterniit, kole aken ja kõige all pehkinud laastud. Täna on paigas niinimetatud aluskile, mis jääbki sinna, kus on (ühe koha peal tuleb kilesse auk, meister unustas nimelt tööhoos katuseakna ära). Soojustusevatindus (mis iganes selle korrektne nimi on) tuleb selle alla, seestpoolt ... siis, kui me sellega tegelema hakkame. Meie eelarve ja hetke võimaluste juures pidavat see olema kõige mõistlikum lahendus.

Kinni ehitatud katusealustest tulid muuhulgas välja karbike püssikuule, mitmed apteegipudelikesed, ilmasõja-eelne "tulitikkude" karp ja kiri emale, autor ja ema nimi teadmata. Nüüd selgusid ka mõned konstruktsiooni eripärad, mis mulle kohe üüüüleüldse ei meeldi, aga võimaldavad arvatavasti tekitada vähemalt ühe hm, salakäigu - nagu peaaegu täiuslikus kollases majas on.

Maja ümbrus näeb välja, nagu ... nagu oleks seal lammutatud katust. Köögi akna all kasvanud põõsad meile niiehknii eriti ei meeldinud, aga mis Jõugu Juhi maasikapeenrast ja minu roniroosist järel on, selgub hiljem. Metsviinapuu kasvab loodetavasti tagasi.

2 comments:

  1. Mis sorti katus tuleb, millisest materjalist?

    ReplyDelete
  2. Eterniit, aga see tänapäevane versioon. Mina pole veel näinud. Peaasi, et vett peab.

    ReplyDelete