Tuesday, July 18, 2017

Kui antakse, siis kuhjaga ... ehk nii palju siis pesukausiromantika vältimisest

Eile avastas Mees köögivalamu alt lekke. Sealtsamast, kus ta kolm kuud tagasi põhjaliku ümberehitustöö tegi. Selgus, et täiesti katki on kolm kuud vana ... asjandus, mis jämedamast veetorust vee erinevate tarbimiskohtade vahele ära jagab. Loodetavasti vahetatakse see poes ümber.

Eile õhtul läksin pesema. Vesi oli ebameeldivalt jahe ja kuidagimoodi soojemaks ei läinud ... Vannitoaboiler on omadega läbi. Boilerdab küll hoolega, aga veetemperatuur sellest ei muutu. Võib-olla on see küttekeha loomulik eluõhtu - sest boiler on oma 11-12 aastat vana ka -, aga võib-olla kuidagi seotud minevanädalase välgutabamusega (täna selgus netiantenni vahetamise käigus, et meie wifiasjandus on ka hukkunud, ilmselt välgulöögist).

Ei viitsi enam nutta ega naerda. Veeasjanduses on kõige olulisemad veepump, äravoolusüsteem ja pesumasin (just selles järjekorras!), kõik muu on kuidagimoodi asendatav. Soojaveeboileri saab asendada külma veega karastamisega, kes tahab, või - ma arvan, et see osutub populaarsemaks - veekeedukann-pesukauss-kopsik süsteemiga. Kuni tekib uue boileri hankimiseks vajalik raha ja vannitoas suurema lammutamise jaoks vajalik aeg. Sest boiler ja torud ja muu jama on ilusti seina taga, nagu peab. Küll need raha ja aeg tekivad, alati on tekkinud.

Aga kui ma kuhugi puhkama (nagu puhkama, mitte uusi ja põnevaid elamusi kogema või kellelegi seninägemata sõbrale külla) lähen - Kuurortlinna Teise Vanaisa juurde vast ikka -, siis palun, ärge püüdke mind mingite õueduššide või lilleliste silmapesukaussidega võluda, see ei toimi kohe üldse mitte.

1 comment: