Sunday, October 9, 2016

Oeh

Kõigepealt suri meie sügavkülmik. Siis köögiboiler. Nüüd teeb nõudepesumasin, see eelmisel kevadel ostetud poolpidune Siemens, veidraid asju. Kui selle rea vahel ei seisaks pliit, mis eile veel täitsa keetis ja küpsetas, arvaksin ma, et mingi needus liigub köögiseina pidi edasi, noh, nagu needus Dumbledore'i käe sees või midagi sellist ... ja hakkaks külmkappi teise kohta kolima, sest see on rea peal järgmine.

Aga ma arvan, et me vist ootame ära, kuni pliit ka maha sureb, enne kui hakkame kogu kupatust asendama. Siis, ma arvan, vajame me lotovõitu, sest pruugitud asjadega ja nendega, mille puhul 10+ aastat kestmine elementaarne ei ole (mis siis peale Miele veel valida on?), ma enam nõus ei ole.

***
Mees hõikas köögist, et nõudepesumasina programminupp nihkub ikka vahepeal ise ka edasi, aga ma ilmselt teda enam ööseks pesema ei pane, ta paistab vajavat aeg-ajalt tagantlükkamist. Õnneks tunduvad muud funktsioonid alles olevat.

Muidu elame hästi, tänan küsimast, tegin just elus esimest korda kapsarulle, ja pliidil ootab purkipanemist pool täna pressitud õunamahlast. Kirikus oli ka palju toredaid inimesi.


***
Edit hiljem: külma veega nõusid pestes avastasin, et kummitavad seriaali "Friends" alguslaulust: "It's like you're always stuck in second gear - when it hasn't been your day, your week, your month, or even your year ..."

Tõepoolest, viimase 10 kuu jooksul on meil purunenud neli kodumasinat, neist ühe suutis Mees küll ära parandada, ja seisma jäänud üks auto. Akutrelli akud on täiesti surnud, muruniitja puhul imestame iga kord, et see veel niidab ... Ja looooomulikult juhtuvad kõik sellised asjad majandusliku madalseisu aastal! Noh, ega see olukord igavesti ei kesta.

7 comments:

  1. Kõlab nagu "Pildikesi minu elust" :)))
    Meil käib nii, et enne niitmist tuleb alati küsida perepealt, kas täna võib muruniitjaid niisama tööle tõmbama asuda või peab ta enne neid keevitama.
    Enamasti peab.
    Kodumasinad on juba ammu kogunenud kuuri alla mingit vandenõu pidama.
    Kraanikaussi ja elektripliiti mu köögis ei ole, puupliit laguneb klaasikillu ja kivihaaval ning täna (vahetult enne ülehomseid külalisi) teatasid vetsupott ja -valamu, et nemad enam midagi alla neelata ei kavatse, kui kohe virtsapütti ei tellita...

    Ou jee, we live in the dreamhouse, võiks barbihäälega laulda :))))))

    ReplyDelete
  2. Uuuhhh. Meil on siis isegi hästi, kuigi varsti läheb arvatavasti umbe dušikabiini äravool, sest hetkel asendab see köögivalamut suuremate nõudepesude puhul -soe vesi ju!

    ReplyDelete
  3. Reet, kuidas teil voolukõikumistega on? Kas neid jamasid annaks sellega seletada?

    ReplyDelete
  4. Boileri ja sügavkülma puhul mitte, aga nõudepesumasinal on rikkis ilmselt juhtimisüksus ja viimased paar päeva on vool kõikunud küll. Mee hakkab nüüd viimast kindlustuslepingut otsima, aitäh mõtte eest!

    ReplyDelete
  5. Mina loen ja mõtlen sellele kuidas me ehitus käigus olime sunnitud ära viskama täiesti töökõlbliku ja peaaegu uue pliita ning nõudepesumasina. Pakkusime igal pool (internetis vastavates lehtedel) tasuta, aga keegi ei vastanud ja meil polnud aega oodata, sest ehitajatel oli vaja ehitada ja need eest ära saada. Õnneks ühe külmutuskapi saime hiljem tasuta ära anda ja teise 5 naela eest naisele kellel oli seda vaja garaazi lisa külmkapiks.

    Pliita ja nõudepesumasina pärast aga tilkub süda endiselt verd, sest kindlasti oleks kuskil keegi olnud kes just neid oleks vajanud ning üldse selline asjatu ressursside raiskamine :(

    Loodan, et saate mingi ime läbi ikka kõik oma masinad korda. Päeva
    lõpks on tegu ikka vaid masinatega. Peamine et inimesed ise on terved ja elus.

    ReplyDelete
  6. See on jah jama, et inimesed, kellel midagi üle on, ei saa kuidagi kokku inimestega, kellel just seda asja tarvis oleks. Tänu Internetile on see siiski lihtsam. Aga ega me Inglismaalt oleks hakanud transportima, arvatavasti on odavam siit uus osta.

    Catharina on hetkel meie hea haldjas, palju erineval moel abistanud, ja praegugi andis idee kindlustusega rääkida. Teoreetiliselt on mingi lootus nõudepesumasina eest midagi saada, sest ajukahjustus tekkis tal just tormi ajal ja vool tõesti kõikus.

    Kogu see masinajama on kõigest kerge ebamugavus võrreldes sellega, kui su laps on maohammustusega haiglas või teine, südamehaige laps näost kriitvalge ja kurdab, et rinnus on nii hirmus valu ... Nii et ma pole hetkel isegi eriti õnnetu, lihtsalt natuke ebamugav on.

    ReplyDelete
  7. Oh, ma tänan, aga "palju abistanud" on küll ilmselge liialdus.

    Väga loodan, et see kindlustuses ka läbi läheb. Meie tormikahjustusi näiteks ei aktsepteerinud, sest "katus ei ole silmanähtavalt katki" (vihm peksis horisontaalselt mööda majaseina, voolas seda mööda üles ja sellistest pragudest sisse, kuhu vesi normaaloludes mingi valemiga sisse ei saaks. Aga noh, kulu oli ka väiksem kui omavastutus, nii et ei hakanud protsessima).

    Jep, need on kõigest asjad. Aga ikkagi on päris ebamugav ja ebakindlust tekitav, kui need üksteise järel otsi annavad. Nii et loodetavasti saab ja jääb kõik korda.

    ReplyDelete