Thursday, June 26, 2014

Ema süda ehk appi, mu laps on laagris!

Eile viisime Jõugu Juhi pidulikult piiblilugemise laagrisse. Tuttavad tegid reklaami, et olevat vaimulikus mõttes kosutav ja kasvatav, ja Ritsiku poeg olevat ka kunagi käinud ja kabuvaimustuses olnud. Lapse laagrisse registreerimise ajal oli õues soe ja lootus, et tuleb suvi.

Eile öösel oli Tartus olnud neli (4) kraadi sooja. Laagerdajad magavad telgis ... Vanaema juba helistas ja uuris, kas laps on öisest olemisest aru andnud - ei ole. Eile oli ilmne, et noormees soovib lahkumist ilma piinlikkusttekitavate tegudeta nagu kallistamine või kontrollkõnede kokkuleppimine - ikkagi on tegu üheksa-aastase noore mehega, isegi oli hirmus, et Issi telgi üles pidi panema ... Üritasin siiski ise helistada. Nii igaks juhuks. Telefon kutsus, aga vastu ei võtnud. Loodetavasti on JJ-l lihtsalt liiga palju tegemist, et telefoni olemasolu peale mõelda.

Ema südant rahustavad hetkel kaks asjaolu - JJ-le said kaasa pakitud villased sokid ja pikk villane aluspesu öösel magamiseks; ja telgiplatsile juhatas meid täitsa tuttav mees, kes on arstina tegutsenud mitmesugustes tsiviliseeritud ja tsiviliseerimata paikades ja lisaks onu vähemalt üheksale lapsele (palun vabandust, kui mõni laps loendamata jäi, ma perekond R. eluga ei ole päris kursis). Nii et kõik nihestatud pahkluud ja äralöödud varbad saavad professionaalselt paika pandud.

Tegelikult olekski mul JJ-le ainult kaks küsimust: esiteks, kas sul on öösel telgis küllalt soe? ja teiseks, kas sul on tore? Pühapäeval saame ju lapse tagasi, sinnamaani kannatame muu infoga ära ...

Aga ikkagi, ta on kõigest üheksane, kleenuke ja nii laps veel ...

Ja et meil igav ei hakkaks, läheb Unistaja laupäeva õhtul pidžaamapeole. Sõbranna juurde. Küll oli siis lihtne, kui nad veel kõik pisikesed olid, jonnisid ja liivakastis istusid ...

No comments:

Post a Comment