Sunday, June 19, 2011

Tuline rabarberikaste

Võta 3 kilo rabarberit, puhasta, tükelda. Haki kuus-seitse keskmise suurusega sibulat. Pane sibulad suurde potti koos 800 grammi suhkru, 200 ml õunaäädika, teelusikatäie cayenne'i pipra ja kolme teelusikatäie soolaga. Hauta natuke aega, lisa rabarberid. Keeda tasakesi ilma kaaneta, kuni keedus omandab keskmise moosi konsistentsi. Maitse. Kui vaja, lisa soola ja pipart. Pane kuumalt purki (tekib umbes 2500 ml kastet).

Iseenesest võiks kastmesse panna ka küüslauku (mul parajasti polnud piisavalt, kahest küünest poleks jätkunud) ja näiteks ingverit. Mina ei kasuta ingverit, kuna meie peres ei armasta seda õieti keegi, aga enamik rabarbri-chutney retsepte, mida ma inspiratsiooni saamiseks lugesin, sisaldas ingverit, rosinaid ja nelki.

Kavatsen täna tekitatud kastet kasutada liha marineerimiseks (et valmistada midagi taolist: http://meeleheitetakoduperenaine.blogspot.com/2011/02/sealiha-rabarberikastmega.html) ja näiteks ketšupi asemel lihakõrvaseks.

No comments:

Post a Comment