Saturday, February 26, 2011

Sealiha rabarberikastmega

Originaal on pärit raamatust "Jamie kodus", lehkülg 58. Jamie Oliver on muidugi omaette fenomen, sealjuures hästiturundatud fenomen, aga tema retseptid sobivad ideede saamiseks hästi. Meie ei armasta ingverit ja nii mõnigi muu komponent oli puudu, aga ka muudetud tulemus sai hea.

Pane ahi 200 kraadi peale soojaks minema. Võta 500 g sealiha, lõika ribadeks, pane kuuma- ja pliidikindlasse ahjuvormi. Vurista köögikombainis segi 200 grammi rabarberit (võib sügavkülmast), 2 küüslauguküünt, 2 spl mett ja sorts oliiviõli. Lisa suts cayenne'i pipart. Kui oled julge, võib ka mitu sutsu. :) Lisa pool klaasi vett ja kalla segu liha peale. Kata vorm fooliumiga ja pane ca 50 minutiks ahju. Võib natuke kauemaks ka, aga liha peaks olema veel hele, kui välja võtad.

Pane nuudlite jaoks vesi keema.
Vala suurele raskele pannile või wok-pannile üsna palju neutraalse maitsega õli, näiteks rapsiõli. Noki liharibad ahjuvormist välja, kaste jäta alles! Prae liharibasid õlis, kuni nad on kuldpruunid. Lisa soola, kui soovid.
Keeda nuudlid (võib ka täiesti tavalisi makarone kasutada) valmis. Samal ajal hauta kastet pliidil, kuni see omandab paksema ketšupi konsistentsi.

Serveeri nuudleid, liha ja kastet koos neutraalse maitsega salatiga. Meil oli käepärast toores paprika, aga ma kujutan ette, et hiina kapsas, tavaline lehtsalat või värske kurk sobiks ka. Tomatit-sibulat siiski ei soovitaks.

Sellest kogusest jätkub kahele täiskasvanule ja kolmele koolieelikule.

No comments:

Post a Comment